Helende Reis

Ik maak af en toe een Helende Reis bij Marjon. Aanleiding is meestal een gebeurtenis waarvan ik besef dat de emoties niet in verhouding staan tot hetgeen er gebeurt. Dan wil ik graag uitzoeken waar het vandaan komt, het refereert dan doorgaans aan iets wat ik al eerder heb meegemaakt – en hoe ik het los kan laten. Ik ervaar dat inderdaad als ‘helend’ en ik heb er jarenlange ‘issue’s’ mee kunnen oplossen. Marjon is heel professioneel en ze heeft een natuurlijke zachtheid. Hiermee creeert ze een ambiance waarin ik heel makkelijk over alle weerstand kan heenstappen en eerlijk en zonder oordeel naar mezelf kan kijken. Ik sta er iedere keer weer versteld van wat er naar boven komt en ik beschouw het iedere keer als een cadeautje aan mezelf.
Nicole

“Dank je wel voor de fantastische reis die je me gegeven hebt. Door de openheid die je me gaf en alle toestemming om te zijn wie ik ben kon ik me helemaal ontspannen. De reis heeft me veel inzichten gegeven in eigen patronen en gedragingen waarin ik was vastgelopen. Door deze inzichten is mijn gedrag en reactie naar andere toe op een spontane en natuurlijke manier veranderd. Ik reageer veel zachter en heb meer begrip voor anderen. Deze verandering is een verademing voor iedereen in mijn naaste omgeving en voor mezelf. Er is een natuurlijke rust over me gekomen en de mensen om mij heen koesteren zich erin. Een fantastische ervaring. Super Marjon nogmaals bedankt voor deze reis.”
Esther

Al een paar jaar lang zat ik niet lekker in mijn vel. Ik kreeg teleurstellingen te verwerken en bleef hangen in een cirkel van negatieve emoties. Ik wist niet hoe er uit te komen. Ik wist van mezelf dat ik van nature een licht en opgewekt persoon ben, maar ik was mezelf helemaal kwijt. En mensen deden me steeds pijn. Ik had ook een beetje medelijden met mezelf: hoe kon het nou dat ik op mijn dertigste nog zover verwijderd was van het toekomstplaatje dat ik altijd voor ogen had? Hoe kon het dat ik nog geen fijn huis had, geen geschikte baan, geen goede relatie? Ik raakte ervan in paniek. Een klein stemmetje in mij zei steeds: je kunt het toch niet, er zijn zoveel anderen die beter zijn dan jij. Maar dat stemmetje zei ook: je kunt het wel, geloof eens een keer in jezelf. Maar ik wist niet hoe. Ik voelde ook steeds dat ik anders ben dan ‘de rest’, en kroop daardoor nog dieper in mijn schulp.
Op een gegeven moment was ik zo klaar met mijn verdriet en ben gestart met het lezen van zelfhulpboeken. Via internet kwam ik bij Marjon Verlaat terecht en ze heeft met mij een intense helende reis gedaan. Laag voor laag werd afgepeld, het ging sneller dan ik dacht. Er ging een wereld open die ik eerder niet gekend had, of niet wilde kennen. Ik merkte dat ik al die jaren een rol had gespeeld: een rol die me niet toestond mijn echte zelf te zijn. Vol verbazing besefte ik dat het spelen van die rol ervoor had gezorgd dat mijn energievoorraad op was geraakt. De ballast die in mijn kindertijd was ontstaan, werd weggezonden, opgelost, het was er gewoon niet meer.
Na de helende reis voelde ik me letterlijk en figuurlijk verlicht. Overal zag ik zon en schoonheid. Ik had het gevoel eindelijk een start te kunnen maken met leven zoals ík dat wilde, zonder enig schuldgevoel en/of moeten voldoen aan de verwachtingen van andere mensen. Toch was dit makkelijker gezegd dan gedaan. Het hoort er namelijk bij dat je wordt uitgetest. Dat was soms erg moeilijk en soms viel ik terug in oude patronen. Vandaar ook dat ik opnieuw bij Marjon ben geweest. Maar dit was niet voor niets.
De tweede sessie, die veel korter duurde dan de helende reis, heeft me veel nieuwe inzichten gegeven. Ik ben erachter gekomen dat ik hooggevoelig ben en heldervoelend. Dat verklaart ook waarom ik me anders voelde. Na deze tweede sessie zat ik zó vol positieve energie dat ik heel veel lieve mensen aantrok, als een magneet. Ik voel dat dit het begin is van een hele mooie zoektocht naar al het moois wat het leven te bieden heeft en de taak die hierin voor mij is weggelegd.
A., Amsterdam

Ik heb bij Marjon Verlaat een helende reis gedaan in november 2011. Mijn schouder was al 3/4 jaar zeer pijnlijk (ontsteking van het kapsel). Fysiotherapie, pijnstillers, ontstekingsremmers en injecties hielpen steeds maar even tegen de pijn. De ontsteking bleef actief en de fysiotherapeut waarschuwde mij dat het wel eens niet meer weg zou kunnen gaan en de functie van de arm/schouder niet terug zou komen. Dit was voor mij het moment om het over een andere weg te gaan doen.
De helende reis ging zo liefdevol en prettig, vooral de stem van Marjon zorgt voor een enorme rust. De reis was een aparte ervaring, die niet echt te omschrijven valt. Maar vooral na de reis, was ik zo verbaasd, ik wilde het eigenlijk niet geloven. Na twee dagen kon ik mijn arm bijna helemaal gebruiken en ik kon weer slapen zonder pijn. Een week na de reis ben ik terug gegaan naar mijn fysiotherapeut en heb hem niet meteen verteld van de helende reis. Hij vertelde dat hij niet wist wat ik gedaan had, maar dat de functie van mijn arm/schouder terug op 90 procent was en dat ik niet meer terug hoefde te komen. Het gaat nog steeds beetje bij beetje beter. Ik wil Marjon hartelijk danken.
C.N.

“Eind juli 2010 heb ik mijn helende reis gemaakt. Nu, ruim 3 maanden later, kan ik me een aantal dingen van die reis nog goed voor de geest halen en zijn mij een aantal zaken duidelijker geworden. Het meest ligt mij nog in het geheugen de enorme energie die ik gedurende die reis op een gegeven moment heb gevoeld en die in enorme golven door mijn lichaam joeg van mijn voetzolen naar mijn kruin. Verder kwam ik er achter dat de rangschikking die ik met mijn hersens had gemaakt voor de problemen die mijn leven zo sterk beïnvloeden niet klopte en dat in mijn diepste binnen die rangschikking heel anders bleek te zijn. Na de helende reis was een van de punten in de feedback die ik enkele dagen later heb gegeven dat ik het gevoel had dat er een klep van een container was open gemaakt en dat er nog meer puin lag om op te ruimen dus dat ik wel voor een `herhalingsrondje ` in aanmerking denk te gaan komen. Ik kreeg het advies` om het in gang gezette proces zijn gang te laten gaan, dan gaat het vanzelf`. Na enkele weken merkte ik dat ik ongeduldig werd en heb ik op het punt gestaan Marjon toch te vragen mij nogmaals met de helende reis bij te staan. Ondertussen waren er al wel dromen over zaken waarvan ik dacht die achter me te hebben gelaten, en die in de weken daarna ook overdag gestalte begonnen te krijgen. In feite ontdekte ik langzaam maar zeker de bevestiging dat het proces inderdaad in gang was gezet, èn werkte, èn dat ik te ongeduldig was, èn dat ook nu weer de rangschikking die ik had gemaakt niet bleek te kloppen mijn lichaam en ziel gaven me duidelijk een andere volgorde aan dan dat mijn hersens doen. Ook werd mijn eigen rol in het ontstaan van een aantal situaties veel duidelijker, en werd mij langzaam maar zeker duidelijk dat ik meer invloed had kunnen hebben op de voortgang.
Ik zie met veel vertrouwen de toekomst tegemoet en ben benieuwd wat ik nog meer in mijzelf ga ontdekken. Het zijn niet alleen een aantal situaties uit het verleden die duidelijker en hanteerbaarder worden, maar vooral ook wat je aan jezelf kunt veranderen om die situaties het hoofd te bieden of zelfs daar niet meer in verzeild te geraken.”
Harry

“Ik heb twee keer een helende reis mogen ervaren bij Marjon. Voelde me direct thuis en erg welkom. Ze hielp me, gewoon zittend in een stoel naar mijn onbewuste wijsheid. Bij de eerste keer heb ik een stuk geheeld m.b.t. mijn ouders. Iets wat er al heel lang zat. Voelde al mijn emoties opkomen en beleefde het gevoel van toen opnieuw. Marjon steunde me en hielp me mijn vader te vergeven en het gebeuren te laten gaan …voelde me echt bevrijd…een hele mooie ervaring.
De tweede keer kwam een stuk eenzaamheid naar boven..Weer terug naar het gevoel, de angst van toen. Deze kwam uit een vorig leven, waar ik in een kamp gezeten had en me enorm eenzaam en angstig gevoeld heb.Marjon hielp me door alle emoties heen en nam me echt bij de hand. Door haar durfde ik de confrontatie ook aan te gaan. Ze hielp me naar vergeving, wat moeilijk was maar lukte… Direct voelde ik dat er iets weg was uit mijn lijf..een ruimte, wat ik niet kende..de onrust in mij was verdwenen, voelde me euforisch.
Marjon heeft nog drie keer na de reis gebeld voor een nagesprek, en er was ruimte voor mijn gevoel te delen met haar.En nu een paar maanden verder ben ik rustig en voel me bevrijd van iets wat er al heel lang zat en wat geheeld mocht worden. Ben haar enorm dankbaar en kan het echt iedereen aanraden.”
Petra Padberg

“Voor mij was de helende reis een bevrijding van oude patronen en een herinnering aan wie en wat ik wil zijn. De sfeer was ontspannen en de bemoedigende woorden van Marjon werkte erg goed bij mij. Het is bijzonder dat je in de tijd van een uur/anderhalf uur tot de kern van je probleem kan komen en het probleem daarna ook minder een probleem lijkt ;-). Wat ik ook leuk vond, was de vraag om jezelf in je herwonnen kracht en zekerheid, te visualiseren in de toekomst. Kortom een ervaring om een keer (of meer) te ondergaan!”
Marlene Blokhuis (klassiek homeopate)

“Ik vond het een hele bijzondere ervaring om zo duidelijk te voelen dat ik door verschillende emotionele lagen ging, waarna ik in mijn bron terecht kwam! Om te ervaren hoe het er daar uitziet en voelt is ongelofelijk waardevol en werkt helend. Te weten dat die bron in mij zit en elk moment terug te halen is, is een nieuwe ervaring voor mij geweest die ik iedereen zou willen aanraden! Door de veiligheid, het vertrouwen en de nazorg voelde ik de ruimte om de blokkades op te zoeken en los te laten waarna ik me een stuk lichter voelde. Ook nog later merk je dat de ontwikkeling die je bij Marjon hebt ingezet, doorwerkt.”
Anoniem

“Mijn hele leven heb ik een diepe angst voor paarden gehad. Als ik op het strand liep en ik zag in de verte een stipje dat een paard KON zijn vluchtte ik al het duin in.
Dat deze angst een diepere oorzaak had kwam aan het licht gedurende een Helende Reis bij Marjon. Ik heb dit als buitengewoon bijzonder ervaren. Zij neemt je liefdevol mee, stelt je gerust en neemt de tijd. Het wonderbaarlijke is dat nu mijn angst voor het paard helemaal is verdwenen en dat ik zelfs de behoefte voel om dichtbij ze te komen en erop te willen rijden. Ongelooflijk!
Ik ben Marjon erg dankbaar dat zij mij van deze fobie heeft kunnen verlossen.”
Mar B., Almere

“Het is moeilijk om uit te leggen wat de Helende Reis nou precies inhoudt, omdat het een erg bijzondere ervaring is, maar vooral een heel persoonlijke.
Het ligt er helemaal aan waar je reis om draait en welke gevoelens dat bij je oproept. (Ik heb twee reizen gemaakt en die waren totaal verschillend.)
Tegen iedereen die twijfelt of nadenkt over het maken van een reis zou ik willen zeggen: doe het, ookal lijkt het bijvoorbeeld spannend of moeilijk.
En ook al komt er iets totaal anders uit dan je van tevoren had gedacht of je reis verloopt anders dan je zou denken, je leert sowieso iets over jezelf.
In mijn geval heb ik erg veel geleerd. En dat opzicht was voor mij al heel veel waard.
Als je dan beslist om een reis te gaan maken, zou ik die reis zeker met Marjon maken. Mocht ik zelf ooit nog een keer een reis willen maken, dan ga ik zeker terug
naar haar. Ik voelde me meteen erg op mijn gemak bij haar. Ze is rustig, open en vriendelijk. Dat vond ik erg prettig en maakte dat ik weinig
tot geen moeite had om me (tijdens de reizen) totaal open te stellen.”
J.P.

“Ik ben een jonge vrouw van 34 jaar. Ik heb een aantal helende reizen bij Marjon Verlaat mogen ondergaan. De geruststelling van Marjon en haar intuitieve voelsprieten zijn een waar geschenk voor iemand die met zijn diepere blokkades aan het werk wil gaan en ze onder ogen wil gaan zien, om zodoende tot werkelijke innerlijke bevrijding te komen. Ook de nazorg voelt heel prettig aan, juist weer wederom vanwege haar fijngevoeligheid om dingen op te pikken en te signaleren. Ik zou Marjon zeker aanraden als een hele goede journey-practitioner om zodoende een prachtige helende reis te bewerkstelligen waarbij er werkelijk sprake is van een goede samen-werking.”
T.L. uit Twente.

“De Helende Reis was voor mij een hele bijzondere ervaring. Ik had tevoren een onderwerp in mijn hoofd, waaraan ik wel wilde werken. Mijn innerlijk had echter andere plannen. Tijdens de reis kwam ander oud zeer naar boven. Dat was heftig, maar voelde desondanks goed. Door jouw begeleiding werd ik emotioneel niet meegesleept, maar krijg ik de gelegenheid te verwerken.
Als ik voorheen aan die situatie terug dacht, had ik daar soms dagen lang nog last van. Nu niet meer. Ik kan er mee overweg. Er is daadwerkelijk iets geheeld.
Hiervoor wil ik je bedanken en voor de liefdevolle wijze waarop je mij mee hebt genomen op reis.”
Gerda

“Een trip door mijn eigen verborgen emoties: dat is hoe ik de Helende Reis heb ervaren. In mijn reis kwam ik uit bij een ervaring waarvan ik dacht dat ik die al lang verwerkt had. Maar de emoties, gevoelens en gedachten die er in mij bleken te sluimeren, kwamen tijdens de reis zo heftig naar boven, dat ze me lieten inzien dat ik er nog helemaal niet ‘klaar’ mee was. Een diepe, maar geen onprettige ervaring. Want de rust die het doorleven van die emoties geeft, laat zich niet goed in woorden uitleggen. Ik kan alleen maar zeggen: ga het zelf ervaren, want Marjon biedt een veilige omgeving waarin je op een pure manier aan jezelf kunt werken.”
Nicole Smulders