Verschillende Helende Reizen

Brandon Bays beschrijft in haar boek De Helende Reis twee verschillende typen reizen, de Emotionele Reis en de Fysieke Reis. Daarnaast is er nog een aantal andere reizen ontwikkeld, toegespitst op een specifieke problematiek. Over het algemeen combineer ik elementen uit deze reizen om ervoor te zorgen dat je precies die reis maakt die op dat moment nodig is. En dit is iedere keer anders.
De verschillende typen Reizen zijn:

Emotionele Reis

Via het in rust ervaren van je emoties maak je diepgaand contact met jouw essentie. Je reist als het ware door de opgebouwde beschermingslagen van je emotiepatroon heen en vindt bij de oorsprong van dit emotiepatroon je eigen essentie. Tijdens het voelen van de emoties krijg je toegang tot een celherinnering en deze los je op zoals beschreven bij Hoe werkt het?

Fysieke Reis

Met behulp van een geleide visualisatie maak je contact met een celherinnering op een specifieke plaats in je lichaam. Daarnaast kom je tijdens dit proces ook in contact met je essentie. De celherinnering werk je uit zoals beschreven bij Hoe werkt het?

Designer Reis

Dit wordt ook de ontwerpreis genoemd. Het is een combinatie van de Emotionele Reis en de Fysieke Reis. Bij deze reis maak je dus een twee-in-één reis. Meestal worden hier ook andere elementen aan toegevoegd.

Abundance Reis

Deze Reis is gericht op het oplossen van blokkades die je weghouden van een leven in overvloed. Overvloed op elk gebied, zoals bijvoorbeeld: carrière, relaties, geld, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling. Zodra je de blokkades opruimt komt er ruimte voor de ontplooiing van jouw enorme, ongekende potentieel in dat aspect van je leven.

No Ego Reis

Deze Reis is specifiek toegespitst op je diepste identificatie als individu. Deze identificatie berust op een vergissing en veroorzaakt levenspatronen die je op de automatische piloot uitvoert. Dit is de oorzaak van veel pijn en stress in je leven. De No Ego Reis heeft als doel om je zelf te bevrijden van het op automatische piloot uitvoeren van patronen die schadelijk voor je zijn. Na afloop van de reis heb je nog steeds een ego of persoonlijkheid. De winst is dat je bewuster in het leven staat en een keuze mogelijkheid krijgt, aangezien een patroon niet meer automatisch, zonder nadenken wordt geleefd.

Levensdoelreis

Tijdens deze Reis ontdek je wat je levensdoel is, ofwel wat je diepste levenswensen zijn. Dit werkt heel verhelderend, stimulerend en rustgevend en brengt weer focus in je leven.

De Kinderreis

Een geheel op kinderen afgestemde reis waardoor ze vrij kunnen worden van problemen op emotioneel, fysiek of mentaal gebied. Deze reis heeft veel gelijkenissen met de fysieke reis. De reis is creatief en meer speels dan de Reis voor volwassenen om goed aan te kunnen sluiten op de belevingswereld van het kind.