Hoe werkt het?

Tijdens een Helende Reis (Journey) maak je, met je ogen dicht (en een wakker bewustzijn), contact met de in het lichaam opgeslagen emoties als spanning, angst, verdriet etc. en de daaraan gekoppelde herinneringen. Deze pijnlijke emoties liggen als belemmerende energieschillen om je eigenlijke kern heen.

Het is hierbij niet de bedoeling je diep in de emoties en herinneringen van toen te storten. Een Journey stelt je in staat om de oude emoties opnieuw te ervaren in een veilige en rustige omgeving. Als je jezelf toestaat te voelen, dan merk je dat deze emoties vaak na enkele momenten weer weggaan. Tijdens een Journey ga je net zo lang door met in rust je emoties voelen totdat je bij je essentie komt, een diepe, helende ervaring die binnen de Helende Reis een Bron-ervaring wordt genoemd.

Om de oude opgeslagen pijn verder op te lossen spreek je uit wat nooit gezegd kon worden. Door jezelf en anderen met hart en ziel te vergeven maak je de ankers van emotionele pijn los. Oude eiwitstructuren worden samen met de herinneringen ontbonden en maken ruimte voor nieuwe en gezonde cellen.

In de Helende Reis ga je vervolgens aan de slag met de conclusies die je hebt getrokken, met beloftes en overtuigingen die je toen hebt ontwikkeld en die je nu niet meer van dienst zijn. De kwaliteiten die je werkelijk nodig had gehad om gezond met de gebeurtenis om te gaan worden je aangereikt en geïntegreerd. Je ervaart hoe totaal anders je je nu zou voelen of gedragen in een vergelijkbare situatie.

De Helende Reis is een geleide visualisatie waarbij ik je begeleid, steun, je ‘reisdoel’ in de gaten houd en díe vragen stel die je uitnodigen je eigen wijsheid en waarheid aan te spreken.

Van tevoren is nooit te voorspellen wat de effecten van een Helende Reis zullen zijn. Vaak is genezing van fysieke of psychische pijn het uitgangspunt en hier worden prachtige resultaten in bereikt. Daarnaast komen mensen vaak tot het inzicht dat deze pijn een diepere kern heeft; een verlangen naar acceptatie, liefde voor zichzelf of authentiek kunnen zijn. Zonder de essentie van de methode aan te tasten wordt het proces aangepast op jouw specifieke wensen zodat jouw Helende Reis maximaal wordt benut.